En prat med Brit Myrvoll, Talent Management Director hos NTT DATA Business Solutions


Posted by Eva-Maria Fahrer on 01/06/2022 09:21

Hei Brit, Hvem er du og hva er din erfaring? 

Jeg begynte hos NTT DATA Business Solutions i november 2021, og kom da tilbake til SAP-bransjen etter å ha jobbet snart tjue år i ulike roller innen IT, blant annet som HR-direktør, personalleder og som rekrutterer hos Telenor og Intrum. 

Min erfaring er at ”kampen om talentene” alltid har vært tøff i IT-bransjen, men det er interessant å se hvordan den intensiverer seg mer og mer for hvert år som går. Det er i tillegg tydelig at talentene med SAP-ekspertise er ekstra ettertraktet. Folk med seniorkompetanse og lang erfaring med SAP vet hva de vil ha, hva de kan få, og man merker at de står i en situasjon der de i prinsippet kan velge fritt. Å få tak i seniorkompetanse er veldig utfordrende i dagens arbeidsmarked, noe som jeg tror at mine kollegaer i andre SAP-konsulentselskap er enig med meg om.

Jeg jobber med å avdekke hva som gjør at folk velger å komme til oss i NTT DATA Business Solutions, og bruker det aktivt i kommunikasjonen. Jeg ser at det som attraherer kandidater til oss, er det faktum at vi jobber mye i team, hos store norske og nordiske kunder som vi har lange relasjoner med. Så det er noe som jeg er påpasselig med å kommunisere når vi rekrutterer. Det er også tydelig at teambaserte leveranser er en tiltalende og viktig faktor for å bli værende hos oss. Akkurat dette er vi selvsagt også opptatt av å kommunisere til markedet; det faktum at vi er en global aktør som jobber i team på tvers av land.

Jeg opplever at individuell anerkjennelse er blitt viktigere for medarbeidere i dag. Å oppleve at den jobben de gjør verdsettes. Derfor har vi nå økt fokus på å utvikle alle våre ledere, og sørger for at de tar godt vare på våre konsulenter og at de i fellesskap sikrer en god utvikling.

Utover en bra totalpakke og konkurransedyktige betingelser, så er kompetanseutvikling og ikke minst det å tilby ulike sosiale aktiviteter utrolig viktig. Hos oss er det for eksempel helt naturlig å treffe kollegaer på ukentlig fotballtrening, ha after-work samlinger, firma-eventer eller å dra på hyggelige turer sammen. En genuin, god, personlig og ”nedpå” atmosfære er alfa og omega. I Norge har vi dessuten nylig etablert et kvinnenettverk, som vi ser bidrar til å øke interessen hos kvinner i IT-bransjen. 

Vi jobber selvsagt og med å få unge, dyktige talenter inn på SAP-området. Det som er positivt, er at det er enklere å få tak i flinketrainees. De unge er tydelige på hva de kan bidra med, hvor de vil utvikle seg og ikke minst er de veldig opptatt av å jobbe et sted hvor de trives. De er ofte sammen med kollegaene etter arbeidstid, og her er det moro at vi kan tilby morsomme aktiviteter på kontoret, som for eksempel shuffleboard, fotballspill og bordtennis. 

Min oppgave som Talent Management Director er å jobbe aktivt for at folk skal velge – og ville bli – hos oss!

Les mer om NTT Data her


More news in the same category

Tags: sap knowledge