Equinor sparte millioner med apper og iPads


Posted by Eva-Maria Fahrer on 30/01/2020 15:30

Apper og mobilteknologi bidro sterkt til at Equinor-ansatte ferdigstilte det gigantiske og komplekse oljefeltet to måneder før tiden i begynnelsen av oktober 2019. Johan Sverdrup 160 kilometer ut i Nordsjøen fra Stavanger er det nye olje- og gassfeltet Johan Sverdrup som er et skoleeksempel på digitalisering og innovasjon i praksis, som mange yrker på land også kan lære av.

Deler fra mer enn 30 fabrikasjonssteder over hele kloden er satt sammen midt ute i Nordsjøen kun Ekofisk og Statfjord er større oljefelt. Det er mange grunner til å berømme menneskene i Equinor når et slikt gigantprosjekt blir ferdig før planlagt tid.  Når Equinor øker lønnsomheten er vi alle i Norge vinnere. Det Equinor har fått til langt til havs peker frem mot hva for eksempel helsearbeidere, lærere, sjåfører butikkmedarbeidere og håndverkere kan oppnå inne på land.

Det ventes at staten vil få 900 milliarder kroner i inntekter fra feltet de neste 50 årene. Dette er mye penger, for eksempel nok til å drifte alle norske grunnskoler i mer enn 11 år. 

Det finnes fine eksempel på transformasjon og innovasjon via iPad og bruk av apper. F.eks med iPad får de ansatte arbeidsordrene distribuert direkte til seg. De finner raskere frem til hvor de skal gjøre jobben, hvordan de skal gjøre den og får raskere og mer presis registrert det ved å bruke iPadens kamera og brukervennlige funksjoner.  

Johan Sverdrup finnes som en digital tvilling, noe som har stor praktisk betydning: Med 3D og Augmented Reality (AR) kan medarbeiderne enklere se hvordan en oppgave skal utføres, og kontrollere om ting er gjort i henhold til tegningene. Over 30.000 endringer har redel ble gjort på Johan Sverdrup med støtte fra 3D/AR.

Les hele TECHSTEP artikkeln her

 

Publicert av Bernt Bakken

E-mail: BB@adfahrer.com
telefon +47 480 34 248
 


More news in the same category

Tags: it, hana, projects, supply chain