Ny ansatt hos Sariba


Posted by Joakim Löves on 06/06/2019 09:14

 


Erfaring og godt humør er to veldig flotte egenskaper vår nye kollega, Jan Henrik Rentsch, innehar. Med lang og riktig type erfaring i bagasjen gleder vi oss over å ha fått han som kollega. Jan Henrik har jobbet både som konsulent, prosjektleder og lønningssjef.

Jan Henriks leder, Marita Johansen, har følgende å si om sin nye kollega:
«Jan Henrik er den optimale prosjektlederen for SAP HR. Det at han har erfaring både som konsulent, prosjektleder og lønningssjef, gir han en unik faglig tyngde og trygghet. Denne kombinasjonen gjør at han evner å se helheten i SAP HR-prosjekter på en svært god måte. Han er vant til å sitte på kundesiden, og denne erfaringen gjør at han stiller gode og relevante spørsmål. Dette skaper både fremdrift og trygghet i prosjekter. I tillegg er han en blid og hyggelig fyr, som jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med».

Vi har tatt en prat med Jan Henrik, slik at du kan bli litt bedre kjent med han.

Hvem er du?
Jeg er en glad og utadvendt mann på 54 år. Jeg har to barn, en datter på 21 og en sønn på 24. Jeg bor i Drammen sammen med samboeren min, og har i tillegg et hus i Italia.

Jeg karakteriseres ofte som en multikunstner som kan det meste, og ved siden av jobb og fag gjør jeg det meste innen oppussing og nødvendig vedlikehold av hus. Jeg setter stor pris på å ha egne prosjekter og liker å ha noe å holde på med.

I Italia har vi et nydelig sted, med 17 mål tomt. På tomten har jeg 30 oliventrær for produksjon av olivenolje. I år har jeg plantet 27 nye trær som jeg håper gir avling før jeg går av med pensjon. Planen er å ha dette som ekstra næring. I tillegg har vi 90 vinstokker hvor jeg kan få 150 liter naturvin, så i Italia lever vi det gode liv. Jeg elsker vårt lille paradis og benytter så mye tid som mulig der nede. Planen er for øvrig å lære meg italiensk.

Kan du fortelle litt om din faglige bakgrunn?
Jeg er opprinnelig utdannet maskinarbeider, og arbeidet som ufaglært flymekaniker i SAS fra 1986 frem til 1997, hvor jeg gikk over som lønningsansvarlig.

Det litt uortodokse karriereskiftet skyldes hovedsakelig min datainteresse. Jeg kjøpte min første PC i 1991, og da begynte interessen for fult. Som flymekaniker var jeg med på å bygge en accessdatabase, og ble deretter sendt på et IT-kurs. Der traff jeg den daværende lønningssjefen i SAS, og når det litt senere åpnet seg en mulighet i lønnsavdelingen, tok jeg spranget. I SAS fikk jeg både teknisk ansvar for lønn og ansvar for opplæring i HR modulen.

Dette ble starten på en karriere innen HR, lønn og SAP. Jeg har arbeidet som konsulent med implementering av SAP HCM, jeg har vært ansvarlig for oppbygging av kursavdeling for SAP og jeg har vært lønningssjef i to store foretak, FMC og Sporveien AS. Gjennom min tid så har jeg vært borti flere HR og Lønnssystemer, men ingen er så bra som SAP!

Hva liker du med SAP?
Alt er bra med SAP! SAP gjør aldri feil. Har du først satt opp systemet korrekt får du det du har bedt om. Sikkerheten er også unik. Du kan sette opp hvilke sikkerhetskrav du vil, og SAP vil alltid levere. Det er en trygghet, for eksempel når revisorer kommer på besøk. I tillegg er SAP et helintegrert og solid system.

Hva mener du er det viktigste i et vellykket prosjekt?
Gode motiverte prosjektdeltagere med korrekt kompetanse er alltid greit å ha med seg. I tillegg er selvfølgelig god og tett prosjektstyring et viktig suksesskriteria. Det at jeg kommer fra kundesiden, har prosjektledererfaring og i tillegg kan systemet mener jeg vil kunne bidra i riktig retning.

Hvorfor valgte du Sariba som arbeidsgiver?
Sariba har de dyktigste konsulentene i Norge, og jeg har lenge ønsket å arbeide her. I tillegg leverer Sariba løsninger basert på SAP, som jeg har god erfaring med. Etter mange år i bransjen har jeg konkludert med at SAP har de beste løsningene innen HR og lønn. Det å få jobbe i et konsulenthus som både har de dyktigste konsulentene og levere de beste løsningene synes jeg er helt optimalt.


More news in the same category

Tags: hr, remuneration, sariba