Ny ansatt hos Sariba


Posted by Joakim Löves on 31/10/2019 09:29

Christian Olsen Sariba


Vi har gleden av å presentere vår nye kollega Christian Olsen!

Christian kommer til oss fra Höegh Autoliners hvor han blant annet har hatt rollen som prosjektleder. Som prosjektleder i Höegh var Christian mottaker av Saribas leveranser innen SuccessFactors på kundesiden, noe vi tenker er glimrende erfaring å ha med seg inn i rollen som prosjektleder hos oss. Dette, sammen med svært gode prosjektleder- og kommunikasjonsferdigheter, gjør at vi er både stolte over og glad for å ha fått Christian på laget.

Vi har tatt en prat med Christian, slik at du får sjansen til å bli litt bedre kjent med han. Vi håper du blir like begeistret som vi er.

Hvem er du, Christian?

Jeg er en positiv og utadvendt mann i min beste alder. Jeg er gift og har 2 døtre på henholdsvis 8 og 11 år. På fritiden går det i golf på sommerhalvåret og langrenn og snowboard i vinterhalvåret. Turer i skog og mark, og med hunden gjelder året rundt.

Min kone er fra Japan, så vi forsøker å få til en tur i året for å besøke svigerfamilien. Japan er et land som fascinerer meg på svært mange måter. Både kulturen, språket og maten er helt unik, og jeg føler meg privilegert som har en fot i den japanske kulturen. Min kone og jeg møttes da jeg jobbet som Expat i Tokyo.  Det var i også her vi både giftet oss, og fikk vårt første barn.

Ellers er jeg er født og oppvokst på Besserud i Oslo, men flyttet med familien til USA som 10-åring. Der bodde jeg frem til jeg fylte 30, så jeg har både gått på skole, studert og jobbet i USA. På college studerte jeg IT for Business, og jeg fikk jobb som IT Business Manager i shippingfirmaet Stolt Nielsen etter endte studier.

Da jeg flyttet hjem til Norge begynte jeg å jobbe for Höegh Autoliners, et firma jeg trivdes godt i. Her fikk jeg muligheten til å jobbe med spennende internasjonale prosjekter både i Sør-Amerika og i Asia. Jeg fikk svært god trening innen kommunikasjon, og da tenker jeg ikke bare på språk. Det å skulle implementere én løsning i ulike land i ulike verdensdeler krever ulik tilnærming. Dette til tross for at systemet er nøyaktig det samme. Disse erfaringene har gitt meg verdifull kunnskap om kommunikasjon, noe jeg mener det er svært viktig at en god prosjektleder har.

Hva tar du med deg inn i konsulentverdenen fra kundesiden?

Viktigheten og verdien av endringsledelse! Et IT-prosjekt er så mye mer enn selve systemet. Det er minst like viktig å få med seg og engasjerer alle som skal ta systemet i bruk. Her spiller endringsledelse en avgjørende rolle. Det at kunde og leverandør spiller på samme lag, og evner å løfte blikket for å se hva som skal leveres er viktig. Her mener jeg at jeg har mye å bidra med.

I tillegg er det viktig at kunden faktisk ender opp med å få det produktet de så for seg da kontrakten ble inngått. Dette sørger vi for ved at kunden har fokus på business caset og at innholdet i dette kommuniseres på en klar og tydelig måte til oss som skal levere. Med dette i fokus vil vi sikre både leveransen og brukeropplevelsen. Kunden vil da sitte igjen med den løsningen de så for seg da prosjektet startet. Jeg har alltid fokus på leveransen og at kunden både skal leve med, og ha glede av produktet etter at prosjektet er avsluttet. Dette gir økt verdi i alle ledd. Jeg gleder meg til å ta med dette fokuset inn i min rolle i Sariba, og er sikker på at Saribas kunder vil sette pris på dette.

Hvorfor valgte du Sariba som arbeidsgiver?

Menneskene! Jeg har hatt gleden av å jobbe med Sariba i prosjekter, og når jeg nå fikk mulighetene til å ha konsulentene i Sariba som kollegaer slo jeg til. Jeg synes det har vært en god tone i prosjektene jeg har hatt med Sariba og vet samtidig at mine nye kollegaer er faglig dyktige. Det at jeg også får jobbe med HR-prosjekter synes jeg er veldig spennende og jeg gleder meg til å ta i bruk mine erfaringer og personlige egenskaper i jobben.

Hva tenker du om SuccessFactors som HR-system?

Brukeropplevelsen i SuccessFactors er utrolig bra! Jeg liker modultankegangen, altså at du kan begynne med en modul for så å bygge på løsningen etter hvert. Dette gir deg en «alt-i-ett-løsning» og du får en unik mulighet til å digitalisere alle HR-prosessene.

Christians leder, Håvard Aspenes har følgende å si om sin nyeste kollega:
«Christian er en utrolig dyktig og hyggelig mann! Han lar seg ikke stresse, og er både kunnskapsrik og svært god på kommunikasjon. Han har også jobbet med Sariba fra kundesiden noe som gir han et unikt perspektiv på hva vi kan gjøre for å optimalisere våre prosjektleveranser. Christian er rett og slett rett mann i rett rolle, og jeg er kjempefornøyd med å ha fått han på laget.»

Ta kontakt med Håvard Aspenes hvis du vil vite mer om hva Christian kan bistå med.

 

Eva-Maria FahrerI SBN gratulerar vi till å styrke teamet!
Hilsen Eva-Maria Fahrer.
Om du har tankar och idéer på temat eller något annat ta gärna kontakt. +47 922 52 539 em(at)sbn.no


More news in the same category

Tags: hr, remuneration, sariba