Ny ansatt hos Sariba


Posted by Joakim Löves on 06/02/2020 10:41

Elin Haukeland Madell Sariba

 

Med flere spennende roller innen HR, systemimplementering og som systemeier på kundesiden, har Elin Haukeland Madell tatt steget over til oss i Sariba. 

Vi har hatt gleden av å jobbe med Elin på kundesiden i mange år, og vi er derfor ekstra glade for at vi nå kan kalle henne vår kollega. Elin er varm, klok, ærlig og direkte, og vi gleder oss over å endelig ha fått henne på laget.

Vi har tatt en prat med Elin slik at du også kan bli litt bedre kjent med henne.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er en aktiv, glad og utadvendt dame fra Bergen. Jeg har to kjekke døtre og er gift med en flott mann fra Sverige. I Bergen er jeg så heldig å bo i direkte nærhet til sjø og fjell. Jeg bruker naturen mye og er glad i å gå i fjellet. Jeg er veldig sosial og inviterer gjerne venner til både turer i fjellet og middager hjemme. Jeg liker å ha mange jern i ilden og elsker å prøve ut nye ting og ha prosjekter på gang.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn, Elin?

Planen min var å ha en karriere innen salg og markedsføring, men tilfeldighetene gjorde at dette ikke ble slik. Jeg begynte som konsulent innenfor kontoradministrasjon. Det var slik jeg i min tid kom i kontakt med Aibel, hvor jeg har jobbet de siste 22 årene. Jeg har jobbet mesteparten av tiden innenfor HR-avdelingen hvor jeg har hatt mange spennende og varierende oppgaver. Jeg hadde blant annet ansvar for systemimplementeringer og forbedringer innen SAP HR, og prosjektledelse ved implementering av SuccessFactors. I tillegg til dette har jeg hatt ansvar for en rekke ulike forbedringsprosjekter, og prosjektledelse er virkelig et fag jeg brenner for. For å øke min faglige tyngde og videreutvikle meg i jobben, har jeg tatt både prosjekt- og ledelsesfag på BI.

Elin om prosjektledelse:

Det er så mye som er spennende med prosjektledelse! Det å få ulike deler og fagmiljøer i en organisasjon til å jobbe i samme retning, kan være både utfordrende og krevende. Når man da tar i bruk de rette verktøyene, og får alle til å jobbe i samme retning blir det både gøy og givende. Jeg synes det er viktig å spille alle gode, og ønsker at alle som deltar i et prosjekt skal lære og ta eierskap til nye prosesser. Jeg ønsker at prosjektdeltakerne skal se hvor heldige de er som får være med på en endringsreise. Her har de har mulighet til å bidra til prosessforbedringer og skape nye verdier for selskapet.

Selv om jeg aldri tok salgsretningen karrieremessig, er jeg fortsatt en kremmer, dog på hobbybasis. Sammen med de to jentene mine lager jeg ulike produkter som vi har med på markeder rundt om i Bergen. På denne måten får jeg dyrket en lidenskap og brukt kreativiteten min samtidig som jeg får tilbragt tid med døtrene mine – rett og slett to fluer i en smekk. Nye oppskrifter prøves stadig ut og bestselgerne er Chilimarmelade og Ingefærshot.

Hvorfor bytte jobb, Elin?

Etter mange år med utviklende arbeidsoppgaver og fine kolleger, begynte jeg å lure på hvilke andre utfordringer verden har å by på. Jeg kjente at jeg trengte å bli trigget og jeg hadde veldig lyst til å praktisere det jeg har lært gjennom årene, men i en annen rolle.

Jeg har samarbeidet med Sariba lenge, og jeg har utenfra sett hvilken vekst og utvikling firmaet har hatt. Sariba er nå en totalleverandør innen HR, og den videre reisen hadde jeg veldig lyst til å være med på. Jeg visste på forhånd at Sariba er fylt opp med faglig dyktige folk, og at de har en kultur og et arbeidsmiljø jeg kunne passe inn i. I tillegg opplever jeg at Sariba har en delingskultur og et godt, internt støtteapparat, noe som er helt unikt i konsultbransjen. Når jeg først skulle bytte jobb, stod Sariba øverst på ønskelisten min. Jeg er derfor både glad for og fornøyd med min nye arbeidsgiver.

Du skal jo jobbe som prosjektleder innen SuccessFactors. Hva er det med SuccessFactors som er så bra?

Det er fremtiden! SuccessFactors er SAPs flaggskip innen HR-systemløsninger, og det er her utviklingen vil være! Fra kundesiden har jeg hatt glede av å være med i et implementeringsprosjekt. Jeg har derfor sett hvordan det fungerer, og jeg må si at det fungerer veldig bra! Det er en lav terskel for å ta i bruk, det er intuitivt og lett å forstå. I tillegg liker jeg at det er en hyllevare som er enkel å ta i bruk. Det at du som bedrift kan velge om du ønsker å ta i bruk en, flere eller alle moduler og at du selv kan velge hvilken rekkefølge du ønsker å implementere dette i, er en kjempefordel.

Hva gleder du deg til, Elin?

Jeg gleder meg til å lære masse, og til å få en enda bredere systemforståelse i SuccessFactors.
Jeg ser frem til å komme ut til kunder og se hvordan andre jobber og tenker. Jeg gleder meg til å bli kjent med både kunder og kolleger, og til å bruke den erfaringen jeg har både innen system, prosjekt og faget HR i tiden som kommer. Det kommer til å bli kjekt å være med å sette opp gode løsninger basert på den erfaringen jeg har.

Hva tar du med deg fra kundesiden, som vil være nyttig for Saribas kunder?

Jeg kommer fra en stor bedrift med en kompleks løsning i SAP, og jeg har god kjennskap til hvordan ting fungerer. Jeg har en stor forståelse for HR-prosesser, og til HR som funksjon. Jeg snakker kundens språk, og kan enkelte sette meg inn i deres utfordringer, ved å kartlegge hvor skoen trykker. I tillegg vet jeg hvordan det er å være kunde!

Elins leder, Håvard Aspenes, har følgende å si om sin nye kollega:

«Elin kommer til oss med verdifull prosjekterfaring fra kundesiden. Det at hun også er fremoverlent, nysgjerrig og veldig hyggelig gjør at jeg gleder meg til å presentere henne for våre kunder. Hennes faglige tyngde og trygghet vil være en berikelse både for Sariba som selskap, og for våre kunder».


Ønsker du å finne ut mer om hva Elin kan hjelpe deg med? Da er du velkommen til å ta kontakt med Elins leder, Håvard Aspenes.


 


Eva-Maria FahrerI SBN gratulerar vi till å styrke teamet!
Hilsen Eva-Maria Fahrer.
Om du har tankar och idéer på temat eller något annat ta gärna kontakt. +47 922 52 539 em(at)sbn.no


More news in the same category

Tags: hr, remuneration, sariba