S5 bistår med brukervennlig løsning og bidrar til økt effektivitet hos Dolphin Drilling


Posted by Joakim Löves on 12/06/2019 16:20

Dolphin Drilling


Hans ButenschønS5 Consulting har intervjuet Hans Butenschøn- Business Process Manager fra Dolphin Drilling angående deres samarbeid med S5 Consulting og Neptune Software. Dolphin Drilling er et internasjonalt selskap i offshoreindustrien som eier og driver mobile oljerigger. De har tatt i bruk Neptune Software sin mobil- applikasjon for å øke effektiviteten til brukere/vedlikeholdsarbeidere på oljeriggene. Hans Butenschøn forteller at med brukervennlig og tilgjengelig applikasjon sparer de minst 10 minutter for hver vedlikeholds-ordre. Noe som tydelig viser til økt effektivitet i deres arbeid. 

Hva har Neptune- appene betydd for dere? 

- Du kan se for deg at du er ombord på en av enhetene, altså en oljerigg med vedlikeholds-folk i overall og vernesko. De har tidligere slitt med SAP grensesnittet på grunn av den langsomme kommunikasjonen til databasen fordi det henger på satellitt. Det tar hele tiden noen ekstra mikrosekunder å gjenopprette/etablere kontakten, og det er ganske ofte SAP kommuniserer med databasen. Med den nye løsning sier brukerne; «nå er det mye enklere å registrere det vi faktisk gjør». Vi har en business-case kalkyle vi følger, og ifølge den sparer vi 10 minutter for hver vedlikeholds-ordre. Dette forsvarer innvesteringen i massevis. 

Den nye løsningen er med på å endre folk fra å være negativt innstilt til et system, til å bli positivt innstilt. Vi skal nå etablere SAP på en ny enhet. Vedlikeholds-ingeniøren på riggen hadde kviet seg for å vise SAP til crewet, men da vi demonstrerte hvordan det er i Neptune, sa han; «This is magnificent»! 

Å implementere et nytt system kan være vanskelig, men når folk begynner å etterspørre det «kan ikke vi også få en slik app?» er det mye lettere. Løsningen har bidratt til et nytt og mer positivt syn på SAP.

Hva synes du om kvaliteten av SAP-appene dere har fått? 

- Konsulentene vi har jobbet med har god forståelse av hva vi ønsker å få til, og de er flinke til å stille spørsmål for å oppnå den forståelsen. Det er kjempegod kvalitet med tanke på hvor raskt appene kommer opp. Og det funker som bare det

Hvordan vil du beskrive brukeropplevelsen av løsningen? 

- Neptune-teknologien som blir brukt har gjort brukeropplevelsen til et helt annet «ballgame», og vi har aldri angret på valget av teknologi. Det er selvfølgelig mer som kan gjøres, men hverdagen for brukerne har virkelig blitt noe helt annet.

Hvordan har det vært å jobbe med S5? 

- Jeg vil virkelig skryte av S5. Vi har en løsningsarkitekt som sa: «dette er slike folk jeg liker å jobbe med; raske på ballen, konkrete, og de ser åpning for hvordan dette skal kunne gjøres». S5 er flinke til å forstå hvordan det skal gjøres enkelt nok, de gjenskaper ikke bare en gammel måte å jobbe på. De har solide fagkunnskaper i bunn og går til jobben med en god porsjon lekenhet.

Ønsker du å vite mer om løsningen, kontakt Terje Pedersen i S5. 
Email: terje@s5consulting.no eller tlf: 93008884


More news in the same category

Tags: s5 consulting, supply chain