Vellykket S/4HANA go-live hos Norsk medisinsk syklotronsenter


Posted by Joakim Löves on 16/02/2023 09:34

NTT DATA Business Solutions

Vi (NTT DATA Business Solutions) har tidligere fortalt at vi har inngått et samarbeid med NMS for å bistå dem i deres digitalisering. For de av dere som ikke har vært kjent med NMS før, så produserer og utvikler NMS kortlivede radioaktive farmasøytiske produkter til bruk i PET-skanninger, og er en av de største enkeltsatsingene på avansert medisinsk forskning og diagnostikk som er gjennomført i Norge. Syklotronsenteret eies av Oslo universitetssykehus HF, Universitet i Oslo og Akershus universitetssykehus HF.

Samarbeidet vårt omfatter innføring av teknologistøtte gjennom hele verdikjeden i alt fra innkjøp, produksjon, salg og distribusjon samt økonomi og HR. Kjernen i prosjektet er ERP-løsningen SAP S/4HANA.

Sammen med NMS kan vi nå stolt fortelle at vi i begynnelsen av januar kunne feire en vellykket go-live og implementering av S/4HANA. Dette blir utgangspunktet for NMS sin fortsatte digitaliseringsreise.

En tilpasset ERP-løsning for Life Science-industrien

I en regulert bransje stiller myndighetene store krav til produsentene, derfor er det mange virksomheter innenfor Life Science som fortsatt er avhengige av papirbaserte systemer. For NMS var det viktig å finne en plattform som kunne støtte deres spesifikke krav til produksjon og unngå å bruke flere ulike software-løsninger.

Som virksomhet har NMS nemlig en lisens til å produsere, som er helt avhengig av at de følger og ikke minst kan dokumentere at hele operasjonen drives i henhold til regelverket. Det krever full sporbarhet fra råvare til ferdig produkt.

For å møte kravene med en validert løsning for produksjon av farmasøytiske produkter, implementerte vi derfor S/4HANA, med en greenfield-tilnærming og på en SAP Rise GXP-plattform. Alt tilpasset en virksomhet i Life Science- industrien.

Med ambisjoner om å doble produksjonskapasiteten

Akkurat nå er NMS inne i en hypercare-periode med onsite-support fra oss. Neste steg er en overgang til våre Application Management Services, slik at vi kan gi best mulig støtte på applikasjonsdelen. I tillegg starter nå parallelle forbedringsprosjekter for å optimalisere prosessene ytterligere.

Når vi snakker om fremtiden, sier Thor Audun Saga, administrerende direktør i NMS:

– Det var viktig for oss i Syklotronsenteret å gjennomføre SAP-implementeringen nå, fordi vi har planer om å doble produksjonskapasiteten vår mot 2025. Vi vil da kunne produsere flere batcher i parallell og SAP vil være et viktig verktøy for å sikre kvaliteten av produktene våre, gi oss full sporbarhet og hindre mix-ups i produksjonen og av leveransene våre. I tillegg sikrer det at vi strømlinjeformer prosessene våre før vi introduserer ytterligere kompleksitet.

Interessert i å vite mer om vårt samarbeid med NMS? Les vårt tidligere blogginnlegg her


NTT DATA Business Solutions


More news in the same category

Tags: it, hana, projects, ntt data business solutions