GROW with SAP (Public Cloud)


Posted by Joakim Löves on 23/03/2023 09:59

Grow with SAP 

Grow with SAP 

Denne uken lanserte SAP sitt nye tilbud ‘Grow with SAP’, hvor det er tatt en del steg for å gjøre multi-tenant SaaS varianten av SAP S/4HANA Cloud, nå kalt public edition lettere tilgjengelig for mellomstore og typiske scaleup-bedrifter. Dette er noe som gleder oss i Sopra Steria, da vi som første norske SAP partner implementerte denne varianten av S/4HANA Cloud allerede tilbake i 2021. Siden den gang har vår kompetanse og erfaring vokst i takt med systemet, og vi ser virkelig verdien av at en mindre bedrift, med kanskje store eller ukjente ambisjoner relativt raskt kan komme i gang med et moderne og skalerbart ERP system bedriften kan vokse til nærmest alle kanter med.  


Hva er nytt?

Med sitt nye tilbud har SAP gjort «inngangsbilletten» for å ta i bruk eller skal vi si «flytte inn i» systemet noe rimeligere, i tillegg til at tilleggsfunksjonalitet som eksempelvis relevante BTP-tjenester og konsolideringsmuligheter for et begrenset antall selskap nå er blitt inkludert i startpakken. Hvilken funksjonalitet som er inkludert kommer an på om man velger en «basic» eller «premium» pakke, noe som også bidrar til en mer «lavterskel»-tilnærming for mindre bedrifter.  Nå skal det sies at det som alltid er litt forskjell på hva som ansees som en mellomstor bedrift i Tyskland vs Norge, men dette er definitivt enda et steg i riktig retning fra SAP. 


RISE vs GROW?

Nå har betydningen av «RISE with SAP» endret betydning relativt mange ganger siden dens opprinnelse, men det er nokså naturlig så fort som trender og teknologi nå endrer seg. Det er også forståelig at det blir litt forvirrelse med så mange varianter av «cloud» både innenfor S/4HANA og ellers i det konkurrerende ERP-markedet. Med «GROW with SAP» vil ikke public edition utgå fra det som heter «RISE with SAP» (i hvertfall ikke med det første), men denne vil for nå bestå i RISE -porteføljen hovedsakelig med tanke på eksisterende SAP kunder som eksempelvis vurderer en S/4HANA Cloud, public edition for å skille ut eller bygge opp et datterseskap. Men foruten disse såkalte «two-tier»-tilfellene vil SAP S/4HANA Cloud, public edition nå hovedsakelig tilbys under merkenavnet «GROW with SAP».  


Hva betyr dette for oss som partner?

Heretter når en bedrift velger SAP S/4HANA Cloud, public edition, vil enhver implementasjon starte med en «basic activation»-pakke. Dette er en «fixed scope»-leveranse hvor intensjonen er å få bedriften og implementasjonsprosjektet i gang på rett spor og med et system som inneholder basis-funksjonalitet. I Sopra Steria har vi erfaring med en tidlig utgave av denne pakken, og vi kommer også til å innen kort tid kvalifisere oss til å levere denne pakken selv som en del av vår «Accelerate S/4HANA»-tjeneste. 

Vi har erfart viktigheten av å starte disse prosjektene med en god dose innsikt og forståelse, for så å akselerere med en MVP-tilnærming for å nå første go-live. Dette er fortsatt en ERP implementasjon som skal tas på alvor, akkurat som før. Men med en edruelig tilnærming kan man nå komme relativt kjapt til første mål, og med ERP i skyen vil ikke første go-live bety at man nødvendigvis er ferdig implementert, men man er klar for å fortsette å ta i bruk og konsumere kommende funksjonalitet – som nærmest vil komme på løpende bånd fra SAP i årene som kommer. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du er nysgjerrig på å vite mer om dette – vi deler mer enn gjerne våre erfaringer og tanker om GROW with SAP og cloud generelt 😊


Skrevet av:

Anne HolmeAnne Holme
Agency Director, SAP
Sopra Steria

anne.holme@soprasteria.com
+47 99297311

Soprasteria


More news in the same category

Tags: it, hana, projects, sopra steria