Klart for Økonomifunksjonens Dag 26. mai 2021 - noen smakebiter fra programmet:


Posted by Didrik Arstad on 05/05/2021 19:51

(også i år vil dette arrangementet gå digitalt og med mulighet for å hoppe inn og ut samt få alt i reprise senere)

Vi håper at årets program vil friste til deltagelse for å hente inspirasjon og ideer i din rolle og for ditt ansvarsområde i din bedrift. Pandemien har skapt både enorme utfordringer, men samtidig også nye muligheter og ikke minst nye behov og til dels store endringer i rammebetingelsene til mange virksomheter. Samtidig går utviklingstoget ufortrødent videre i stadig større hastighet.

Med innspill fra både medlemmer og partnere, har vi forsøkt å lage et program som speiler de utfordringene, som vi tror mange økonomifunksjoner står i og hva som venter rundt neste sving.

Det er 3 hovedtemaer for dette årets Finance Function Day:

 1. Vi har fortsatt selskaper blant våre medlemmer som enten skal, er i ferd med eller har foretatt en migrering til SAP S/4Hana, men reisen til og etter migrering er ofte ikke knyttet til konkrete effekter eller programmer, som ønskes hentet ut direkte gjennom transformasjonen. Blant elementene i en slik value mapping  har vi denne gangen trukket ut 3 bidrag:
  • Margin Analysis eller Profitability Analysis i SAP S/4Hana - en oppskrift presentert av Deloitte bl.a. ved hjelp av universal journal for å etablere lønnsomhet for produkter og kunder bl.a.. Spesielt viktig i usikre tider for noen bransjer.
  • SAP Advanced tax compliance Reporting/SAP Compliance Reporting - migrering til S/4 vurderes av noen som et "life event" for TAX, med tanke på å rydde i data og forberede data for stadig økte krav til rapportering til skattemyndighetene i alle land. Verd å tenke på som et moment i vurderingen av effekter og muligheter ved migrering/etter en migrering
  • Hvordan noen tenker at de kan benytte migrering til S/4 for å oppnå harmonisering og standardisering globalt. Wintershall DA forteller om sitt prosjekt "Project One - one global future proof-of-standard ERP based on S/4 Hana for Wintershall DA" sett fra Finance.
    
 2. Digital transformasjon av 2 særdeles sentrale og viktige forretningsprossser i Finance er eksemplene fra hhv. Bang & Olufsen og Louis Paulsen i Danmark ved hjelp av skybaserte løsninger og bruk av ML for hhv. Invoice-2-Pay og Invoice-2-Cash. NTT Data Business Solutions A/S, tidligere Itelligence og xSuite viser løsninger hos kunder, som har oppnådd stor grad av automatisering og "touchless processing" av sine "inbound and outbound processes".
   
 3. Vi fører videre tanker og synspunkter gitt av Accenture under Høstkonferansen 2020 knyttet til hvordan rollen til CFO, Business Controllere og Økonomifunksjonen endres. Verdiarkitekt og eierskap til data for å skape verdi for kunder og virksomheten samt betydningen av Analytics og planlegging var kjernen i dette. Vi forfølger disse tanker gjennom innlegg fra SAP Finance Centre of Excellence med hvordan SAP's løsninger og platform møter dagens og fremtiden krav til økonomifunksjonen og bidrar til effektiv styring av virksomheten. Erik Sandsbraaten fra Accenture vil også denne gangen bidra med innledning til et innlegg om integrated enterprise planning og bruk av SAP Analytics Cloud in denne sammenheng.
  Det nevnes at hvordan Business Users kan settes i stand til å omvandle data til grunnlag for beslutninger følges opp under Analytics Function Day 15. juni 2021, hvor brukervennlig verktøy for å sette sammen data av Business User vil være et tema.


Et lite, men veldig viktig tilleggstema for noen gjelder Localization. Erik Törnqvist vil dekke temaene SAF-T, Peppol, ny digital skattemelding fra 2022 samt P27 Nordic Payments. TJC Group vil kort vise sine komplementære løsninger B-2-G.

Sjekk ut den konkrete agendaen for Finance Function Day og melde deg på her =>
SBN Finance Day

 

Didrik ArstadDidrik Arstad
Head of Innovation Team Finance & Analytics
SBN - SAP Brukerforening i Norge
+47 90562921
da@adfahrer.com
LinkedIn


 


More news in the same category

Tags: finance, analytics, sap knowledge